WEB BLOG
this site the web

KESAN-KESAN SELEPAS MENJADI MANGSA FITNAH ( Acab Hakimi vs Bohie Bkc )


Disini saya setiausaha sulit kepada Bohie Bkc; dinamakan sebagai myco ingin menerangkan serba sedikit kesudahan cerita selepas Bohie Bkc di belasah dengan teruk dan dituduh dengan suatu tuduhan yang memang tidak berasas yang terang-terang beliau tidak lakukan:

1-Bohie Bkc tidak suka berbual kosong dan kerap berfikir di luar konteks masa dan melangkaui fikiran sesama rakan sebayanya.

2-Beliau tidak sakit selepas di belasah cuma tuduhan yang diberi itu terlalu berat untuk beliau tanggung.

3-Keesokan paginya terus berjumpa dengan seorang Pegawai Psikologi USIM dan telah menceritakan dengan lengkap akan peristiwa hitam yang telah menimpa beliau lalu pegawai tersebut telah memanggil Acab Hakimi untuk mendapatkan keterangan yang sebenar dari pihaknya pula.

4-Selepas mereka Bohie Bkc dan Acab Hakimi membuat penjelasan dengan terperinci kes dianggap seperti sudah selesai ,akan tetapi Acab Hakimi telah memulakan suatu rancangan lain untuk terus mengenakan Bohie Bkc selepas percaya hasutan-hasutan rakan-rakannya sendiri yang dengan jelasnya memang sengaja mahu mencari kesalahan Bohie Bkc yang ada masalah komunikasi serta konfilk dalaman dengan rakan-rakan sekelasnya.

5-Selepas itu ,Bohie Bkc telah berjumpa dengan seorang doktor berbangsa india di  Klinik Mediviron untuk mencari doktor psiakiatri yang lain dan telah menjalani sesi dan terapi lengkap  dibantu oleh doktor yang sangat terlatih selepas beliau berniat untuk membunuh diri.

6-Doktor tersebut menyarankannya untuk memakan pil Prozac dan telah menyediakan satu surat rasmi supaya Bohie Bkc terus mendapatkan rawatan yang seterusnya di Hospital Sg. Buloh dan menyarankan beliau untuk menagguhkan pengajiannya.

7-Bohie Bkc tidak meluahkan peristiwa hitam dibelasah dengan teruk kepada rakan-rakan baiknya yang pernah belajar di sekolah yang sama kerana tidak mahu menyusahkan mereka.

8-Akhirnya beliau telah berada di alam halusinasi yang teruk selepas menelan 4 biji pil Prozac tersebut dan kelihatan seperti orang bodoh yang lupa ingatan dan kerap menyendiri dan cuba menipu dirinya sendiri  dan tidak mendapatkan rawatan yang selanjutnya kerana tiada diari khas untuk menyusun jadual dan masanya.

9-Selepas itu Bohie Bkc masuk belajar semula dan telah menukar segala imej luarannya kerana telah  trauma  dan Fobia selepas diugut dengan sebegitu teruk.

10-Beliau terus memutuskan ikatan persahabatan dengan semua rakan-rakan sekelasnya serta dengan semua  rakan-rakannya yang berasal dari negeri johor dan telah menyimpan dendam kesumat yang paling dalam di lubuk hatinya untuk membalas dendam semula selepas pulih.

11-Bohie Bkc terus mencari siapa musuh-musuhnya:12-Bohie Bkc adalah seorang pembuli senyap yang lupa cara membuli dan sangat ketagih untuk membuli semua kenalan-kenalan lamanya terutama yang berasal dari negeri johor.

13-Sebenarnya Bohie Bkc adalah dipulaukan kerana malas untuk membuat tugasan-tugasan (assignment )
yang berkaitan kursus yang diambilnya.

14-Selepas itu beliau mula menulis status-status yang merapu-merapu di facebook dan pernah update status berani dengan mengutuk Amerika.

15-Latar masa kejadian ini adalah dari tahun 2008-2012.

16-Selepas tahun 2014 ,Bohie Bkc ditugaskan untuk meranapkan semua jenis perniagaan takaful di malaysia dan semua yang berkaitan dengan kewangan-kewangan berkaitan dengan BNM.

17-Kes ini telah meleret-meleret sehingga ke Tahun 2013.

18-Bohie Bkc tidak mahu mengundi semasa PRU ke-13.


0 comments:

Post a Comment

 

Copyright and reserved by

mrbohie.